Sustinut de Departamentul de Fizica al Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii din Oradea
Home
 
IDMP
 
Conferinte
 
Cercetare
 
Conducere doctorat
 
Contact
 
Analele
Universitatii din Oradea
fascicula Fizica

Conferinta Nationala de Fizica Medicala
Oradea, 4-6 Noiembrie 2016


Sambata, 5 noiembrie 2016, Oradea a fost gazda celei de-a XIV-a Conferinte Nationale de Fizica Medicala. Evenimentul a fost organizat de catre Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania in colaborare cu Departamentul de Fizica al Facultatii de Stiinte. Lucrarile conferintei s-au desfasurat la Biblioteca Universitatii din Oradea, unde participanti din diferite centre universitare ale tarii au prezentat ultimele rezultate ale cercetarii in domeniu.

Pe langa participantii locali, conferinta a reunit cadre universitare si fizicieni medicali din Cluj, TimiSoara, BucureSti, Iasi, Craiova, Galati, Hunedoara dar si din afara tarii.

Lucrarile conferintei au fost dechise de catre invitatul special, d-nul fizician medical Radu Pintea de la Advanced Oncology Systems e.K., Germania, care a incercat sa formuleze un raspuns la intrebarea Quo vadis fizica medicala? printr-o prezentare incitanta care a urmarit evolutia si rolul fizicianului medical de-a lungul timpului. Dintre temele care au mai fost dezbatute se pot aminti: radiofarmaceutice pentru imagistica SPECT, brahiterapia electronica, riscul cancerelor secundare in urma radioterapiei, actualitatile tehnice radioimagistice in patologia abdomino-pelvina, analiza confirmatorie si cea exploratorie a datelor functionale de rezonanta magnetica si generarea microparticulelor de fier pentru aplicatii biomedicale.

Lucrarile conferintei au fost urmate de vizite desfasurare la Spitalul Judetean pentru prezentarea aparaturii de imagistica medicala / radiologie precum si la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, unde participantii au vizitat Departamentul de Radioterapie.

Conferinta a fost una de succes, care isi asteapta continuarea in 2017 intr-o alta locatie din tara, pentru dezbaterea noutatilor in domeniul fizicii medicale.


 
 
 
   Copyright © 2019 Physics Department of University of Oradea • all rights reserved • website created by David Marcu